Get in touch

Corona update maandag 23 maart

Beste CrossFit Amersfoort leden,

Het Coronavirus en de maatregelen vanuit de overheid houden Nederland in haar greep. Onzekerheid over waar dit toe gaat leiden houdt ons bezig. Voor nu denk ik dat iedereen deze situatie accepteert en bereid is de nog komende twee weken af te wachten. In de tussentijd houden we jullie fit met uitdagende thuis workouts, voedingstips en trainingsadvies. We volgen het nieuws op de voet en zodra er nieuwe informatie vanuit de overheid komt communiceren we dit snel.

Uitlenen Kettlebells
We krijgen veel vragen van leden over het uitlenen van materialen voor thuisgebruik. We zijn daar heel terughoudend mee maar hebben het volgende bedacht. Voor de komende weken gaan wij kettlebells uitlenen voor thuis workouts zodat ons online trainingsaanbod breder wordt. In de komende week krijgen jullie meer informatie over de wijze waarop we de kettlebells gaan uitlenen.

Lidmaatschap en incasso
Nu de overheid heeft besloten de sportcentra tot 1 juni dicht te houden, vinden we het fair dat er ook geen incasso plaatsvindt. We hebben er geen goed gevoel bij jullie te laten betalen voor diensten die we niet kunnen leveren. Echter ontstaat er een direct financieel probleem als er geen inkomsten binnen komen aangezien bijvoorbeeld de huur en overige kosten wel doorlopen.

Spreiden inkomstenverliezen
Het idee is de inkomstenverliezen te spreiden over een langere periode. Met iets meer dan 400 leden willen wij per twee maanden, per 75 leden tegelijk de incasso stopzetten voor de periode dat er niet gesport kan worden. Dus in het geval dat we bijvoorbeeld twee maanden dicht blijven, wordt de incasso voor ieder lid twee maanden gestopt. Leden die via Bedrijfsfitness NL een abonnement hebben, ontvangen die maanden aan het einde van het nu lopende contract.

We stellen voor om het gemis van workouts van maart te compenseren met thuis workouts die we blijven posten via Facebook en andere kanalen tot het moment we de deuren weer mogen openen.

Ton Leenders

Donderdag 19 maart was ik bij Ton Leenders in Nijmegen. Ton is de trainer en voedingsdeskundige van vele topsporters waaronder Sanne en Lieke Wevers en ook de  rechterhand van schaatstrainer Jac Orie op gebied van krachttraining, voeding en suppletie. Ik heb Ton opgezocht om te horen welke tips en adviezen hij specifiek heeft in deze barre tijden.

  • Handen wassen! Een inkoppertje misschien maar toch belangrijk genoeg om te benadrukken. Geen vloeibare zeep gebruiken maar echte harde zeep in de vorm van een blok. Vloeibare zeep is geen zeep en te agressief voor de beschermlaag van de huid waardoor er gevoeligheid ontstaat voor eventuele infectie.
  • Schoon houden van mobiele telefoon en afstandsbediening. Informatie hierover valt ook te vinden op de site van het RIVM https://www.rivm.nl/hygiene/schoonmaken
  • Als aanvulling op de voeding is extra Vitamine C in een dosering van 1 à 2 gram een goed idee.
  • Zorg voor ruime porties groente en fruit. Die houden de darmflora gezond vanwege stoffen die gemaakt worden door de darmbacteriën. De onverteerbare vezels die meekomen met groente en fruit worden door deze bacteriën gebruikt en zij scheiden korte keten vetzuren uit die sterke gezondheid bevorderende effecten hebben. 
  • Gebruik met mate wat extra vierge kokosvet van biologische oorsprong. Dit heeft sterke antivirale en bacteriële eigenschappen. (M. Enig feiten over vetten) 
  • Ook niet onderschatten dat we dierlijke vetten nodig hebben voor een goed werkend immuunsysteem (M. Enig feiten over vetten) (Nourishing Traditions Sally Fallon and M. Enig)
  • Eet ook knoflook, uien en paddenstoelen.
  • Zorg voor voldoende slaap. Tijdens slaap zien we een flinke toename van het aantal afweercellen.
  • Train verstandig. Lange uitputtende training maakt je vlak na de training vatbaarder voor infecties
  • Ontspan en lach elke dag! Door je te ontspannen en veel te lachen, voel je je goed. Hierdoor komen stoffen vrij in je lichaam die je immuunsysteem positief beïnvloeden. Zo zorgen ontspanning en lachen voor een gezonde immuunrespons. Je immuunsysteem is je belangrijkste wapen in de strijd tegen ziektes en infecties. Door je weerstand te versterken bescherm je niet alleen jezelf, maar ook anderen.

BoksFit

Zodra we de normale programmering weer kunnen draaien breiden we uit met extra bokszakken. Het lesaanbod is al aan het uitbreiden met extra lessen op dinsdagochtend, Boks-Fundamentals lessen en BoksFit voor kids.

Nieuwe app: SportBit

Wat een verbetering de nieuwe app! Makkelijk navigeren tussen de verschillende BOXEN. De Workouts en GetStrong programmering zijn makkelijk te vinden plus een uitgebreide uitleg en scaling van de Workouts. Je kunt je resultaten makkelijk bijhouden en WOD’s loggen. De Coaches kunnen op voorhand zien of er leden zijn met klachten.

Verbouwing

De plannen voor de verbouwing houden in; een nieuwe entree, kleedruimtes, douches en uitbreiding van het lounge gedeelte en een fysiotherapiepraktijk. Zoals te zien is in BOX III staat er nog geen nieuwe achterwand waar de vloer ophoudt. De bedoeling was dat achter het pand een Biomassa verbrander zou komen. Het is nog niet helder of dat doorgaat. De verhuurder geeft aan dat daar in mei wel meer duidelijkheid over komt. Wanneer de verbouwing gaat starten is nu lastig te zeggen in verband met de corona toestanden. Zodra we daar meer over weten, communiceren we dat natuurlijk snel.

BOX III & Open Gym

Met vijf van de zes verrijdbare kasten die klaar zijn kunnen we BOX III makkelijk in kleinere ruimtes opdelen. Daarmee is het mogelijk geworden om naast overdag ook tijdens avonduren 💪 Open Gym-uren te organiseren. De Open Gym ruimte loopt vanaf de Wall Ball muur tot een meter of vijf voorbij het rek de hal in. Voor nu kijken we het aan hoe dit praktisch uitpakt.

Alle Open Gym momenten staan geprogrammeerd in BOX III. Opgeven voor Open Gym doe je via de app van SportBit manager. Per uur zijn er acht plekken beschikbaar. Trainen in Open Gym kost 1 credit.

Core business van CrossFit Amersfoort blijft begeleid trainen zoals WOD’s – Gymnastics – WeightLifting enzovoort. Met het toenemende ledenaantal en daarmee groeiende aantal lesmomenten kunnen we niet garanderen dat deze programmering voor altijd zo blijft.

Op korte termijn komen er op piektijden zoals 17:30 & 19:30 uur dubbele momenten om in te schrijven voor de WOD. Zo houden we de bezetting en het sportplezier van alle leden goed in de gaten en kan iedereen lekker blijven trainen. Voor vragen kun je altijd bij een van de Coaches of bij Erwin terecht.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ook leuk

Gerelateerde berichten

Coronaproof Sporten

Van 8 januari tot 27 februari zaten we met ons sportaanbod buiten onder twee ruime tenten. De tenten boden plek

Samen Oersoep maken

Samen Oersoep maken

Zoom kookworkshop Oersoep maken. Volgend weekend gaan we samen de bekende Oersoep van trainer & voedingsspecialist Ton Leenders bereiden. Naast

Coronaproof Sporten

Twee aan elkaar geschakelde stretchtenten bieden sporters veilig en droog onderdak tijdens hun training. Ben je vrij van koorts, verkoudheid

Outdoor Corona Rooster

Voortekenen van een verlengde Lockdown dwongen ons tot snel anticiperen en doorpakken. Resultaat? Een zevendaags gevarieerd aanbod van frisse, uitdagende