Corona update zondag 29 maart

Erwin de Bruijn Uncategorized

Beste CrossFit Amersfoort leden,

De eerste twee weken in het Corona tijdperk zitten erop. Voor velen is het nog even zoeken naar een geschikt sportmoment in deze nieuwe modus. Een aantal leden hebben al van de mogelijkheid gebruik gemaakt iets te lenen van CrossFit Amersfoort, zoals een kettlebell, dumbell(s) of een abmat. Wij houden bij wie wat leent en zo helpen we jullie om fit door deze uitdagende periode heen te komen. We gaan nog een stap verder!

Online WOD’s en Live training!

Naast de dagelijkse WOD-post op Facebook starten we met online training. Elke werkdag om 09:00 ‘s ochtends en 19:00 uur ‘s avonds gaan we live op Facebook voor een gezamenlijke training! Met deze trainingen denken we beter het bekende community gevoel te benaderen. Daarnaast ontstaat er meer urgentie gevoel om mee te doen met de training.
We starten maandag 30 maart om 19.00 uur met de eerste training!

Live Q&A

In de laatste nieuwsbrief hebben we tips en adviezen gegeven op gebied van hygiëne en voeding in relatie met je weerstand. Vanaf volgende week starten we ook met een live Q&A op Facebook. Stel al je vragen op het gebied van training, voeding en slaap, etc. De trainers van CrossFit Amersfoort geven tips en adviezen en we bezoeken andere experts op dit gebied. 

Weekly Challenge & ‘I beat the coach’ shirt 

Iedere week kun je via een korte fysieke challenge een speciaal CrossFit Amersfoort ‘I beat the coach’ t-shirt winnen. Iedere maandag maken we de challenge bekend. De hele week kun je filmpjes insturen en aan het einde van de week maken we de winnaar bekend. Deze kan het ‘I beat the coach’ t-shirt ophalen bij CrossFit Amersfoort.

Personal Training

Over personal training bestaat wat onduidelijkheid. Het RIVM geeft aan dat sportscholen dicht moeten maar geven aan dat één op één begeleiding met gepaste afstand van 1,5 meter. wel mag. Dit klinkt tegenstrijdig omdat ze ook aangeven dat we sociaal contact moeten beperken en liefst zoveel mogelijk vermijden. We hebben overwogen te starten met Personal Training maar zien hier vanwege de mogelijke risico’s toch vanaf. 

Ook andere CrossFit Boxen hebben PT voorlopig on hold gezet. We blijven de richtlijnen vanuit het RIVM hierover scherp in de gaten houden. Wanneer deze worden aangepast, bekijken we ze opnieuw en bepalen we hoe we ons beleid hierop afstemmen en eventueel aanpassen. Wanneer de maatregelen vanuit de overheid zich positief ontwikkelen en activiteiten weer mogen starten, gaan we PT meer gewicht geven in ons aanbod. Met maatwerk kunnen we je dan gaan helpen naar je eerste Muscle-up of het verbeteren van je Gymnastics skills