Get in touch

Meet the coaches

Meet the coach

Marcus

Sinds 1982 ben ik actief in de Olympische gewichthef sport. Ik heb tussendoor wat uitstapjes gedaan naar het powerliften en bankdrukken, maar ben nu weer terug bij m’n oude liefde: Olympisch liften! Wat kan ik voor jou betekenen: verbetering in je techniek waardoor je niet geblesseerd raakt en veilig de WOD’s in kan gaan! Ook in de wedstrijdsport helpen we jou graag verder. CFA heeft onder mijn leiding vele nationale kampioenen en medaillisten opgeleverd! Met sportieve groet, Marcus”

Meet the coach

Bram

Sinds mijn vijfde ben ik intensief bezig geweest met fietscross (BMX). Deze extreme fietssport is sinds de Olympische Spelen van Peking in 2008 een vast onderdeel geworden van de Spelen. Wat ooit onschuldig begon, werd al snel serieus. Voor ik het wist, brachten mijn ouders me kriskras door het land voor wedstrijden. In 2011 resulteerden mijn prestaties op de fiets in een plek in het Nederlands BMX Team. Dit betekende wel dat ik al op mijn vijftiende naar Sportcentrum Papendal moest verhuizen, waar alle centrale trainingen plaatsvonden. Deel uitmaken van het Nederlands Team en de toegewijde trainingen leverden me meerdere finaleplaatsen op tijdens EK’s en WK’s, met als hoogtepunt een derde plaats tijdens de Wereldkampioenschappen in Zuid-Afrika in 2010.

Een leven als topsporter in combinatie met mijn studie en stages was erg zwaar. Uiteindelijk begon het plezier in de sport te verminderen, en het werd meer een verplichting dan een genot. “Ik heb toen besloten te stoppen met fietsen en eerst een diploma te behalen. Dat is me gelukt, en nu ben ik afgestudeerd als HBO bedrijfseconoom. In de tussentijd heb ik CrossFit volledig ontdekt. De trainingsmethode en de diverse uitdagingen spreken me enorm aan. In tegenstelling tot fietsen, waarbij ik variatie miste. Nu, met een diploma op zak en de rust die dat met zich meebrengt, wil ik het beste uit mezelf halen als CrossFitter. Wat deze toewijding me zal opleveren, zal de toekomst uitwijzen. Misschien een plek op de Regionals of de CF Games? Wie weet…

Ik kijk er naar uit om mijn passie voor CrossFit te delen en anderen te helpen een betere versie van zichzelf te worden. Met de mogelijkheid om me te ontwikkelen als CF-Coach bij CrossFit Amersfoort ben ik erg enthousiast. Ik wil mijn ervaring en plezier in CrossFit graag delen met de leden. Daarnaast wil ik jullie ondersteunen bij het bereiken van jullie beste versie in CrossFit. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten in de sportschool!

We zien elkaar snel bij Crossfit Amersfoort,

Bram

Meet the coach

Ragna

Hoi, mijn naam is Ragna. Naast mijn werk als arts in de ouderenzorg, trek ik in mijn vrije tijd graag de natuur in voor een mooie wandeling of ga het water op met een surfboard of kite.
Na jaren wedstrijdzwemmen, ontdekte ik 2021 CrossFit. Wat mij enorm aanspreekt, is de continue variatie van bewegingen. Er staat elke dag een andere workout gepland en er is altijd wel een skill waar je aan kunt werken.
Met mijn kennis over het menselijk lichaam, opgedaan tijdens mijn werk en de CrossFit-level 1 cursus, wil ik je helpen jouw persoonlijke doelen te bereiken.
Tot snel!

Meet the coach

Yasin

Hi Athletes!

Ik ben Yasin, 20 jaar en volg de opleiding Sport en Bewegen in Amersfoort!

Sinds januari 2021 ben ik (kick)bokstrainer bij Crossfit Amersfoort en verzorg ik voornamelijk de Boksfit trainingen. Zelf ben ik 6 jaar geleden begonnen met kickboksen en heb ik na een aantal jaren een overstap gemaakt naar het boksen. Vechtsport is mijn basis maar sinds kort geef ik bij Crossfit Amersfoort ook Crossfit trainingen. Ik heb de CrossFit-Level1 certificaat behaald om mijn kennis nog meer uit te breiden en ook deze sport met mijn volle enthousiasme te kunnen geven!

Met alle aandacht en kennis die ik heb wil ik jou helpen samen onze doelen te stellen en onze doelen ook samen te behalen! 

Meet the coach

David

Hallo mijn naam is David Roose en ik woon sinds 2017 in Amersfoort.

In 2009 kwam ik voor het eerst in aanraking met CrossFit via mijn sportinstructeurs opleiding bij het korps Mariniers.
Direct vanaf de eerste Workout was ik enthousiast over deze manier van trainen. Pittige workouts waarbij weightlifting, conditie en gymnastics elkaar afwisselen.

Na een aantal jaren volgens deze methode getraind te hebben en uiteraard ook de mariniers zo te hebben getraind lijkt het me geweldig om de leden van CrossFit Amersfoort te helpen met mijn opgedane kennis en ervaring!

Wil jij ook jouw doelen bereiken? Dan zie ik jou snel!!

Meet the coach

Kuba

“Hey, mijn naam is Kuba.

De meeste van jullie kennen mij al een aantal jaar van gewichtheffen lessen waar ik regelmatig meedoe. Sinds paar maanden ben ik crossfit lessen aan het geven. Mijn doel is simpel- ik wil jou beter maken. Of het nou pull ups zijn, of cleans of je tijd op de assault bike. Ik zal me best doen om je te helpen zodat jij je doelen bereikt hebt!”

Meet the coach

Joshi

“Even voorstellen! Mijn naam is Joshi Visser. Sinds maart 2020 woon ik samen met Claudia in Amersfoort. Geboren in Meppel en daar begin 2013 mijn eerste CrossFitt ervaring opgedaan. Na jaren niks te hebben gedaan op de bank, was ik na 1 les verslaafd en sindsdien nooit meer gestopt. 

Om meer ervaring op te doen, ging ik vanaf het begin al bij verschillende boxen trainen. Doordat ik veel met m’n lichaam bezig was werd ik me bewust van mijn ademhaling. Ik ben me gaan verdiepen in adem- en meditatie technieken en ook een week bij Wim Hof in Spanje geweest. Door een sportmassage cursus kon ik mijn kennis over het menselijk lichaam nog verder uitbreiden. 

Tijdens mijn lange reizen naar Azië heb ik me altijd gefocust op het aanleren van nieuwe skills. Zo heb ik 3 maanden full time gekickbokst in Thailand en heb ik me 4 maanden op de yoga gestort in India. Wat mij is bijgebleven van alle leraren die ik ben tegengekomen in de wereld, probeer ik te verwerken in mijn lesgeven.  Al zal ik jullie de klappen met de stok besparen. 😉 

Naast een voorliefde voor CrossFit ben ik ook fan van Asthanga Yoga. De vaste serie, de ademhaling , de discipline, de confrontatie met mezelf is wat ik vind in de Asthanga en wat ik graag nog eens met jullie wil delen.

Wat ik als coach meeneem naar de lessen is een focus op techniek, en extra motivatie om toch net iets meer uit jezelf te halen!

Hopelijk ontmoeten we elkaar snel in de box, 

Meet the coach

Erwin

Ik ben Erwin de Bruijn, oprichter en eigenaar van CrossFit Amersfoort.
Ik ben gepassioneerd en bevlogen, vooral als het gaat om sport, training, beweging, voeding en gezondheid. Al ruim dertig jaar begeleid ik mensen bij sport- en beweegprogramma’s. Daarnaast heb ik in verschillende functies gewerkt bij fitnessclubs, zowel binnen als buiten Nederland, waaronder Health & Racquet Club Stellenbosch in Zuid-Afrika.

Mijn sportopleiding heb ik afgerond bij CIOS Arnhem. In 2010 voltooide ik de opleiding tot Vitaliteitscoach (VC) aan instituut Chivo, en sinds september 2011 ben ik gecertificeerd CrossFit level 1 & 2 trainer.

Op sportief gebied heb ik zowel nationaal als internationaal op hoog niveau gepresteerd in zomer- en wintertriathlons. Mijn beste prestatie was een derde plaats tijdens het WK Triathlon 2008 (Long Distance, Almere) in de leeftijdsgroep 40-44. In ’86 en ’97 heb ik deelgenomen aan de elfstedentocht en uitgereden. 

Wat mij als coach uniek maakt, is mijn enthousiaste en resultaatgerichte aanpak, gecombineerd met mijn kennis, sportervaring en oprechte belangstelling voor mensen. Ik sta klaar om jou te begeleiden bij het behalen van jouw doelen en om samen te werken aan een gezondere en fittere versie van jezelf.

Mijn passie voor fitheid houdt me actief en energiek.
Ik geniet er enorm van om mijzelf twee à drie keer per week uit te dagen in CrossFit workouts. Daarnaast vind ik het cruciaal om aan krachttraining te doen om mijn spiermassa op niveau te houden en aan gymnastics om flexibel en elastisch te blijven.

Zodra de zomer aanbreekt en de wind waait, grijp ik de kans om het water op te gaan en te windsurfen, wat een geweldige manier is om mijn zinnen te verzetten en te genieten van de natuur. In de winterperiode ben ik graag in het bos op een mountainbike, minstens eens per week. Het buiten zijn geeft me een gevoel van vrijheid en verbinding met de omgeving.

Om mezelf scherp te houden en nieuwe uitdagingen aan te gaan, stel ik regelmatig doelen voor mezelf. Afgelopen juni nam ik deel aan een open water zwemwedstrijd in de Lek over een afstand van 6 km. Het gevoel van voldoening en vitaliteit dat ik krijg van deze levensstijl is onbetaalbaar!