WOD

Doel

Verbeteren Allround fitheid

Wat heb je nodig?

Handdoek, sportschoenen

Duur

60 minuten


Workout of the day

Image

WOD


  • Sterke verbetering van je conditie
  • Iedere dag een andere workout
  • Fris, uitdagend en motiverend
  • Sporten in groepsverband is leuk en effectief

De afkorting WOD staat voor 'Workout Of the Day'. De WOD's maken deel uit van een programma dat is ontworpen met het doel om alle conditionele facetten te verbeteren. Iedere dag posten we een nieuwe WOD. Je kunt dus van te voren zien wat de training inhoudt. Omdat we de intensiteit van de WOD per deelnemer kunnen aanpassen, doe je altijd de workout op het niveau dat bij jou past. We noemen dat schalen. Hieronder zie je enkele voorbeelden hoe een WOD kan worden omschreven.

 

  • As Many Rounds As Possible (AMRAP) werk door een reeks van oefeningen zo vaak mogelijk binnen een bepaald tijdsbestek.
  • Metcon is de afkorting voor metabole conditioning. Deze CrossFit training bestaat meestal uit een paar oefeningen herhaald in AMRAP-stijl. De Benchmark WOD "Cindy" (20 minuten AMRAP van 5 Pull ups, 10 Push ups en 15 Squats) is een goed voorbeeld hiervan.

Iedere dag kun je deelnemen aan de WOD. Je vindt de trainingen terug onder 'Workout Of the Day'.

Dit geldt niet voor de Swim WOD en de Outdoor WOD. Vraag hiervoor altijd even naar de mogelijkheden. Als deze WOD's beschikbaar zijn voor deelname, vind je deze terug in het rooster.


Maak kennis met CrossFit Amersfoort en schrijf je in voor een proefles.