Get in touch

News Update 15 mei

Lekker buiten sporten

Hoera! Hoera! Na zeven weken intelligente lockdown, live WOD’s en webinars krijgt sportend Nederland weer een beetje beweegruimte. Iedereen is erg blij met de outdoor trainingen en dat er weer met elkaar gesport kan worden. De weervoorspellingen zien er goed uit voor volgende week; het blijft droog en de temperatuur gaat weer wat omhoog. Dat wordt genieten☀️. We zijn wel al aan het rondkijken voor tenten voor het geval er regen op komst is. Vooralsnog zijn de weergoden ons goed gezind.

Ready to Rumble

Ook BoksFit gaat van start. Wat een geluk hebben we toch met onze locatie. De buren, van bouwbedrijf Schoonderbeek hebben een overkapping met staande H-profiel balken. Bijna dezelfde balken waaraan de bokszakken in BOX 3 hangen. We hebben vijf nieuwe beugels besteld die we vandaag hebben gemonteerd. Vanaf morgen, zaterdag 16 mei start BoksFit Fundamentals om 09:15, direct gevolgd door regular BoksFit om 10:15 uur. Beide uren worden gegeven door Hidde Buisman.

Let op: vanwege besmettingsgevaar nemen deelnemers eigenbokshandschoenen mee naar de les. Bij Rumble store zijn handschoenen op voorraad. De dames hebben meestal maat 12 heren maat 16. https://www.rumblestore.nl Voor een prikkie (€35,-) koop je een paar gebruikte bokshandschoenen van CrossFit Amersfoort.

NL Actief

Persbericht: Ministerie VWS eist verduidelijking rond versnelde opening sportscholen

Ede, 12 mei 2020 – Uit het gesprek vandaag tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en NL Actief, de branchevereniging van erkende fitnesscentra in Nederland, is gebleken dat meer maatregelen nodig zijn om sportscholen eerder dan 1 september te openen. De minister geeft aan dat de opening op 1 juni onwaarschijnlijk is, tot verbazing van NL Actief. De branchevereniging is van mening dat de sector er klaar voor is om per 1 juni op een veilige en verantwoorde manier sporten en bewegen in een fitnessclub aan te bieden. Beiden partijen gaan de komende dagen in intensief overleg om tot een aangescherpt protocol te komen. 

Na het overleg liet minister van Rijn weten dat de triage (beoordelen van de gezondheid van patiënten bij de ingang) en het controleren van het aantal aanwezige personen de belangrijkste aandachtspunten zijn. Hierin wijken volgens de minister de sportscholen af van contactberoepen zoals kappers en fysiotherapeuten. NL Actief reageert verontwaardigd. “We hebben in het gesprek met de minister aangegeven dat sportscholen maatregelen nemen om de veiligheid te waarborgen. Veruit de meeste sportscholen zijn reeds uitgerust met toegangspoortjes en kunnen hierdoor precies controleren hoeveel personen er binnen zijn. Daarnaast moeten leden vooraf reserveren en kunnen wij net als de contactberoepen bij de deur doorvragen naar de gezondheid van sporters.”, geeft Ronald Wouters, algemeen directeur van NL Actief, aan. “We blijven met de minister in gesprek en doen er alles aan om de maatregelen helder te presenteren opdat we zo snel mogelijk weer open mogen. Ons doel is nog steeds dat de branche vanaf 1 juni gefaseerd open kan.”

Gemeente Amersfoort is akkoord

De gemeente is akkoord met onze protocollen en de manier waarop we de buitenactiviteiten zijn gestart. Op social media zijn er tal van discussies gaande over hoe CrossFit Affiliates denken veilig voor 1 september indoor te kunnen starten. Ook wij gaan natuurlijk de gemeente proberen te overtuigen dat onze locatie met; hoge hallen, ruime vloeroppervlak, Overhead deuren en windmachines wezenlijk anders is dan het reguliere fitnesscentrum. Met alle verschillen en de controle op de hoeveelheid sporters (inschrijfsysteem) die binnen zijn denken we dat het mogelijk is eerder dan één september normaal te kunnen starten. We houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen.

Team CrossFit Amersfoort

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ook leuk

Gerelateerde berichten

Coronaproof Sporten

Van 8 januari tot 27 februari zaten we met ons sportaanbod buiten onder twee ruime tenten. De tenten boden plek

Samen Oersoep maken

Samen Oersoep maken

Zoom kookworkshop Oersoep maken. Volgend weekend gaan we samen de bekende Oersoep van trainer & voedingsspecialist Ton Leenders bereiden. Naast

Coronaproof Sporten

Twee aan elkaar geschakelde stretchtenten bieden sporters veilig en droog onderdak tijdens hun training. Ben je vrij van koorts, verkoudheid

Outdoor Corona Rooster

Voortekenen van een verlengde Lockdown dwongen ons tot snel anticiperen en doorpakken. Resultaat? Een zevendaags gevarieerd aanbod van frisse, uitdagende