Get in touch

Breaking news zaterdag 9 mei

Aangepast open!

Verwachtingsvol en een tikkeltje gespannen luisterde ik (Erwin) afgelopen woensdag naar de woorden van President Mark Rutte en minister van Gezondheid Hugo de Jonge. Het klonk allemaal best positief. Kapperszaken, horeca, bioscopen, musea mogen vanaf 1 juni weer open. Het werd steeds spannender. Ik hoorde maar niks over sportscholen. En toen, op het eind kwam de mokerslag. Alle sporten binnen en buiten vanaf 1 september pas. WAAAAAAT?!?!

Nee, nee, nee, hoe kan dat nou? Reken, reken, reken……nog drieënhalve maand. HUUUUH! ‘Vormen sportscholen zo’n groot risico voor besmetting’, denk ik? Ik zag de binnenkomende opzeggingen al voor me in de mail.
De eerste belletjes en whatsapp berichten van coaches en vrienden komen binnen. Het duurde even om vanuit dit slechte nieuws om te schakelen naar denken in uitdagingen en oplossingen.

Maar wacht, buitensport mag wel. We hebben in twee van de drie hallen geen vaste vloer maar matten liggen. Kids en teens gaan we ook buiten opstarten. Oké, alle matten eruit en de programmering aanpassen. Al het materiaal terug en maandag 11 mei starten we buiten. Hoe zien de weersvoorspellingen eruit?

Protocollen deelnemers 18+

 1. Volg altijd de instructies van onze instructeurs op.
 2. Hou anderhalve meter afstand met de instructeurs en de andere deelnemers.
 3. Ga voordat je naar onze locatie komt naar de wc.
 4. Kom omgekleed naar CrossFit Amersfoort (andere locatie bij Bootcamp) met alleen een eigen drinkbeker en handdoek.
 5. Was je handen tenminste twintig seconden voordat je naar ons toe komt en als je weer thuis aankomt.
 6. Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang naar de locatie en ga direct na de les weer weg.
 7. Je wordt opgewacht op het parkeerterrein voor bij BOX I en II
 8. Als de les is afgelopen verlaat je de locatie direct maar houdt wel anderhalve meter afstand van elkaar.
 9. Raak anderen niet aan.
 10. Deel je trainingsattributen niet met andere deelnemers.
 11. Deel je drinkbeker en handdoek niet met iemand anders.
 12. Als je één van de volgende symptomen hebt blijf je thuis en laat je dit weten aan de instructeurs: overmatig niezen, hoesten, (neus)verkoudheid, keelpijn of koorts.
 13. Als iemand in jouw huishouden één van de volgende symptomen heeft blijf je thuis en laat je dit weten aan de instructeurs: overmatig niezen, hoesten, (neus)verkoudheid, keelpijn of koorts.
 14. Vermijd het gebruik van het openbaar vervoer wanneer mogelijk.
 15. Kom alleen of met mensen uit je huishouden.

Vrijdag 8 mei

Binnen een paar uur lagen er twee rubber sportvloeren op het parkeerterrein. Super bedankt Kim en Lonneke 💪. Vakken afgezet met tape markeren de beweegruimte. De Outdoor Gym biedt ruimte om met twintig sporters gelijktijdig te starten met een training.

Na elke les reinigen deelnemers zelf de gebruikte materialen voor de volgende groep. De laatste tien minuten van iedere les gebruiken we daarvoor en geeft zo de gelegenheid sporters te laten komen en gaan zonder elkaar te kruisen. Er komt nog een uitgebreid protocol hierover. Ook de gemeente Amersfoort is ingelicht over onze Outdoor-start en ontvangt ons protocol.

De inhoud van de training passen we aan zoals op dit moment al gebeurt in de live WOD’s. Het pull-up rek, OLY-platformen en sommige andere materialen zijn nog niet beschikbaar. We werken er hard aan de lessen zo veel mogelijk te geven zoals jullie van ons gewend zijn.

Inschrijven voor de lessen doe je via SportBit. Er zijn twee aparte roosters aangemaakt voor deze tijdelijke situatie. Corona Rooster 1 en 2. Met deze tijdelijke aanpassingen is het natuurlijk niet mogelijk om hetzelfde rooster te hanteren als voor de sluiting. Maar we hebben een start. We bekijken opties voor een rek van steigerbuizen waaraan bokszakken kunnen hangen. Op die manier willen we ook met BoksFit starten. De lessen waarmee we starten zijn:

 • CrossFit
 • GetStrong
 • Gewichtheffen
 • Gymnastics
 • Swim WOD (vanaf 19 mei)
 • Bootcamp (Locatie nog te bepalen)

Uitgeleende materialen snel retour

Omdat we snel moesten schakelen, vragen we iedereen vriendelijk het uitgeleende materiaal spoedig retour te brengen. We zijn het grootste deel van het weekend aanwezig. In ieder geval zaterdag overdag en in de avond staat Erwin nog een keer tot 21.30 uur plaatjes te draaien. Kun je gelijk nog even je laatste dance moves laten zien. Zondag zijn we vanaf 10:00 uur tot in de middag aanwezig.

Kort geding tegen overheid

Naar aanleiding van de persconferentie van woensdagavond is er afgelopen donderdag veel contact geweest tussen NL Actief en de overheid. NL Actief voorheen FitVak, is de brancheorganisatie voor veel fitnesscentra in Nederland. Veel van deze centra hebben zich daarbij aangesloten. CrossFit affiliates niet. Wij hebben enkel binding met het hoofdkantoor van CrossFit in Amerika. Maar zij komen niet op voor gemeenschappelijke belangen zoals NL Actief doet voor haar leden. Bij CrossFit ligt dat meer in de lijn van bescherming van het merk CrossFit.  

De voorzitter NL Actief, Ronald Wouters, heeft gemeld dat het protocol om verantwoord de sportscholen te heropenen enige weken geleden als eerste bij het Ministerie van Volksgezondheid is goedgekeurd. Door een fout binnen de overheid is dit nooit gemeld aan het OMT en het team van premier Rutte. Daarom heeft NL Actief namens de hele fitnesssector een kort geding aangespannen tegen de overheid. Omdat de premier dacht dat de sportscholen geen voorbereidingen hadden getroffen voor heropening van sportscholen hebben ze gezegd dat we pas weer op 1 september open kunnen. 

Nu deze fout boven is komen drijven, heeft Ronald Wouters namens de hele fitness sector aankomende dinsdag 12 mei een afspraak met Minister van Rijn van medische zorg en Sport, om de sportscholen toch eerder te laten openen. Dit is goed nieuws. Donderdagavond was er veel aandacht voor dit onderwerp in verschillende televisieprogramma’s zoals Hart van Nederland en Op1.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ook leuk

Gerelateerde berichten

Coronaproof Sporten

Van 8 januari tot 27 februari zaten we met ons sportaanbod buiten onder twee ruime tenten. De tenten boden plek

Samen Oersoep maken

Samen Oersoep maken

Zoom kookworkshop Oersoep maken. Volgend weekend gaan we samen de bekende Oersoep van trainer & voedingsspecialist Ton Leenders bereiden. Naast

Coronaproof Sporten

Twee aan elkaar geschakelde stretchtenten bieden sporters veilig en droog onderdak tijdens hun training. Ben je vrij van koorts, verkoudheid

Outdoor Corona Rooster

Voortekenen van een verlengde Lockdown dwongen ons tot snel anticiperen en doorpakken. Resultaat? Een zevendaags gevarieerd aanbod van frisse, uitdagende