Swim WOD

Sterke verbetering van je conditie

Iedere dag een andere workout

Fris, uitdagend en motiverend

Sporten in groepsverband is leuk en effectief

Waarom Swim WOD?

CrossFit staat bekend om zijn veelzijdigheid en het vermogen om atleten voortdurend uit te dagen met gevarieerde en functionele bewegingen. Maar terwijl de meeste CrossFit WODs (Workout of the Day) zich richten op gewichtheffen, gymnastiek en cardiotraining op het droge, is er een groeiende trend die de wereld van CrossFit en zwemmen combineert: de Swim WOD.

Een Swim WOD is precies wat het klinkt: een CrossFit-stijl workout die in het zwembad wordt uitgevoerd. Deze workouts combineren traditionele zwemoefeningen met functionele fitnessbewegingen, vaak met behulp van waterbestendige gewichten of drijfmiddelen.

Waarom een Swim WOD?

  1. Volledige lichaamstraining: Zwemmen is een uitstekende full-body workout die zowel kracht als uithoudingsvermogen vereist. Door zwemmen te combineren met functionele bewegingen, krijg je een uitgebalanceerde training die elke spiergroep aanspreekt.

  2. Lage impact: Voor atleten die herstellen van blessures of die een training met een lage impact zoeken, biedt een Swim WOD een uitstekend alternatief. Water biedt weerstand zonder de harde impact van oefeningen op het droge.

  3. Variatie: Net als traditionele CrossFit WODs, kunnen Swim WODs eindeloos worden gevarieerd. Dit houdt trainingen fris en uitdagend.

Veelgestelde vragen

De meeste vragen hebben wij hieronder al beantwoord. Zit je antwoord er niet bij? Neem dan contact op met ons via contact pagina

Na de eerste maand bepaal je of je verder wilt gaan met Crossfit Amersfoort. Wanneer je verder gaat met trainen zijn lidmaatschappen maandelijks opzegbaar.De opzegtermijn is één kalendermaand. 

Crossfit Amersfoort is al jaren goed vertegenwoordigd tijden de crossfit toernooien in Nederland. JE kan je tijdens de kwalificaties plaatsen en meedoen. Wij plaatsen altijd vooraf aan kwalificaties bericht hierover.