Tosti kalkoen

Erwin de Bruijn Nieuws

Lekker idee voor lunch en/of diner:
Prep. tijd: 10 minuten

Ingrediënten:
2 eetlepels Griekse yoghurt citroensap van een halve citroen
1 eetlepel mayonaise1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
Parmezaanse kaas (handjevol geraspt)
2 sneetjes brood (zuurdesem of spelt)
Kalkoenfilet 50 gr.
1 Romatomaat in plakjes gesnedenPeper en zout

Hoe?
Doe de Griekse yoghurt, citroensap, basilicum, mayonaise en Parmezaanse kaas in een kom en meng deze door elkaar. Breng het verder op smaak met zout en peper.
Neem de twee sneetjes brood en smeer het yoghurtmengsel hierop. Beleg één snee brood met de kalkoenfilet en de plakjes tomaat en leg de tweede snee erbovenop.
Bak de tosti’s in 3 minuutjes in het tosti-ijzer of in de pan, totdat de buitenkanten goudbruin zijn.
Meal prep Tip:

  • Het yoghurtmengsel kan je een paar dagen bewaren in een afgesloten bakje.
  • De gesneden tomatenplakjes kan je ook een paar dagen bewaren in een afgesloten bakje.

Zo heb je alle ingrediënten kant-en-klaar voor een heerlijke tosti in 5 min.
Variatietip:

  • Je kan de plakjes tomaat vervangen door avocado, paprikareepjes, …
  • Vervang de kalkoenfilet door gerookte kip, serrano ham, …
  • De sneetjes brood kan je vervangen door een (groente) wrap, pitabroodje, naanbrood, …

Geniet ervan!