Recept van de maand: April

Maaike vd Veen Recept van de maand

Korean-Style Steak & Sla Wraps

Ook deze maand hebben we weer een heerlijk gerecht voor je om van te genieten tijdens je lunch of je diner!

Prep. tijd: 30 minuten   

Ingrediënten voor 4 porties:

1 pond biefstuk of entrecote
¼ theelepel zout
¼ theelepel versgemalen peper
1 kop in blokjes gesneden gepelde komkommer
6 cherrytomaatjes, gehalveerd
¼ kopje dun gesneden sjalot
1 eetlepel fijngehakte verse munt
1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
1 eetlepel bruine suiker
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels limoensap
½ theelepel gemalen rode peper
1 Romeinse sla, bladeren gescheiden

Bereiding

Verwarm de (grill)pan op middelhoog vuur.
Bestrooi steak met zout en peper.

Bak de steak 6 tot 8 minuten per kant voor medium. Leg over naar een snijplank en laat 5 minuten rusten. Snijd de steak in dunne plakjes.
Combineer de gesneden biefstuk, komkommer, tomaten, sjalot, munt, basilicum en koriander in een grote kom.

Meng de suiker, de sojasaus, het limoensap en de gemalen rode paprika in een kleine kom. Sprenkel dit over het steakmengsel.

Schep een deel van het steakmengsel in een slablad en rol het in een “wrap” om te serveren.


Meal prep Tip: het steakmengsel blijft maximaal 1 dag bewaard in de koelkast.

Je kan deze wraps upgraden door te serveren met o.a. kimchee, maar ook Griekse yoghurt en geraspte worteltjes met rijstazijn. Serveer de verschillende componenten van het gerecht apart en laat je gasten hun eigen wraps naar smaak maken.

Enjoy!