Grenzen verleggen tijdens een WOD

De WOD staat voor “Workout Of the Day” Iedere dag wordt een nieuwe WOD gepost die deel uitmaakt van een compleet programma dat is ontworpen om kracht en conditie te verbeteren. De intensiteit van de WOD kan worden geschaald (aangepast) om een geschikte uitdaging voor iedere deelnemer van elk niveau te garanderen. Typische omschrijvingen zijn bijvoorbeeld:

  • As Many Rounds As Possible (AMRAP) doorloop een reeks van oefeningen zo vaak mogelijk binnen een bepaald tijdsbestek.
  • Metcon is de afkorting voor metabole conditioning. Deze CrossFit training bestaat meestal uit een paar oefeningen herhaald in AMRAP-stijl. De Benchmark WOD "Cindy" (20 minuten AMRAP van 5 Pull ups, 10 Push ups en 15 Squats) is een goed voorbeeld hiervan.

  Iedere dag een andere training! Iedere dag kun je deelnemen aan een andere training binnen het de WOD.  Je vindt de trainingen terug onder de 'Workout Of the Day'.

  Dit geldt niet voor de Swim WOD en de Outdoor WOD. Vraag hiervoor altijd even naar de mogelijkheden. Als deze WODs beschikbaar zijn voor deelname, vind je deze terug in het rooster.

  Swim- of Outdoor WOD

  SWIM-WOD

  Zwemmen (borstcrawl) is nou net zo'n sport die iedere CrossFitter in de basis zou moeten willen beheersen. Niet voor niets is zwemmen (vrije slag) een terugkerend onderdeel van de jaarlijkse CrossFit games. Nu we toch een fantastisch nieuw wedstrijdbad om de hoek hebben, zetten we een wekelijkse SWIM WOD op het programma. Elke dinsdag van 06.00 - 07:00 uur is er een baan voor ons gereserveerd in het Amerena Sportcomplex. De zwemtraining wordt gegeven door ex-triatleet en gediplomeerd zwemtrainer Erwin. Hij leert je de techniek van de borstcrawl inclusief tuimelen (keren).

   De Swim WOD start op diverse momenten. Vraag even naar de eerste mogelijkheden voor je deelname, als je geïnteresseerd bent.

   Je kunt ook op het rooster kijken welke trainingen beschikbaar zijn.

   OUTDOOR WOD

   Zodra weer en temperatuur het toelaten staan bij CrossFit Amersfoort de roldeuren maximaal open. Buitenlucht is heerlijk, helemaal in een bosrijke omgeving. Daarom staat er iedere  zaterdag, naast de reguliere WOD's in de BOX een Outdoor WOD op het rooster. Een afwisselende training gebaseerd op de kenmerkende CrossFit trainingsprincipes. Continue gevarieerd, hoge intensiteit (voor échte resultaten) en functioneel bewegen. Je voelt je fitter, sterker en mentaal elastischer. Je bent altijd welkom voor een gratis proefles.

    De Outdoor WOD draaien we enkel tijdens het seizoen. Vraag even naar de mogelijkheden voor deelname.

    Je kunt ook op het rooster kijken welke trainingen beschikbaar zijn.