Crossfit Amersfoort

CROSSFITTER VAN DE MAAND

Acacia Falkena! 


Naam: Acacia Falkena
Nickname: Acaas
Beroep: Qlikview Specialist bij Prénatal, Sportmasseur en Orthomoleculair therapeut bij Leef Bewust Amersfoort

Sinds wanneer ben je lid van CrossFit Amersfoort?
Augustus 2013

Deed je aan sport voordat je met CrossFit begon?
Ik sport al sinds mijn zesde. In mijn opvoeding heb ik meegekregen dat sporten een vast onderdeel is van de wekelijkse activiteiten zoals school of werk en sociale verplichtingen.
Van mijn zesde tot mijn 21e heb ik aan korfbal gedaan. Dat was ook de enige sport die je kon doen in het dorp. Tijdens mijn studie heb ik vooral voor mijzelf hardgelopen. Toen ik ging werken, ben ik lid geworden van een atletiekvereniging. Eerst bij de BAV in Baarn, toen ik naar Amersfoort verhuisde bij AV triatlon. Naast hardlopen ben ik ook gaan mountainbiken en racefietsen. Dat is alleen weer wat minder geworden sinds ik aan CrossFit doe.

Hoe ben je in aanraking gekomen met CrossFit?
Via Koos Rademaker, voor veel van jullie geen onbekende. Ik kende hem van het hardlopen en fietsen bij AV triatlon. Hij was enorm enthousiast en maakte mij nieuwsgierig, waardoor ik een proefles ben gaan doen. En dat smaakte naar meer. ;-)

Wat was je eerste WOD?
Daar heb ik geen idee meer van. Ik weet wel dat ik van de eerste WOD wel vijf dagen spierpijn heb gehad. Er werden toch wat andere spieren aangesproken dan anders blijkbaar.

Wat zijn je doelstellingen voor over zes maanden en hoe ga je die behalen?
Dan wil ik een marathon trail gaan lopen. Daar zal ik langzaam opbouwend de nodige kilometers voor gaan maken (1 x baantraining, 1 x bostraining, 1 x trail duurloop), 2 x per week CrossFit (1 x OLY, 1 x WOD) voor de core stability, kracht, kracht/cardio en ter afwisseling  1 x per week racefietsen voor het duurvermogen. Dit allemaal niet volgens een strak trainingsschema, maar lekker op gevoel. De marathon trail gaat om de ervaring en het genieten, niet om de tijd.

Wat is je favoriete CrossFit-oefening?
Ik heb niet één bepaalde oefening die mijn favoriet is. Ik vind vooral de afwisseling erg leuk, de kracht/cardio WOD’s en ik geniet van 1 x per week OLY .

En… wat is je minst favoriete CrossFit-oefening?
De handstand; is een controle-dingetje tussen mijn oren….

Verzin een WOD en geef hem een naam;-)
“2013 Reps For Time”
10     KB Swings     16/24 kg
20     AbMat Sit-up
300 mtr.  KB Run     16/24 kg
30     Walking Lunges
40     Double Unders
600 mtr.  Row
50     Box Jumps     45/60cm
60     Airsquats
900m Run
3     Burpees

Welk nummer hoor je het liefst tijdens een WOD?
Dat is afhankelijk van de soort WOD. Bij een WOD met veel herhalingen is een opzwepend nummer qua tempo erg lekker, zoals bijv. Maniac (Flashdance). Als het meer op kracht aankomt, dan is muziek die je ‘oerkrachten’ stimuleert erg lekker, zoals Metallica of Nirvana.

Op welke CrossFit-prestatie ben je erg trots?
Ik heb geen specifieke CrossFit prestaties waar ik trots op ben. Meer dat ik bijna in alles nog steeds in kleine stapjes iets beter wordt, door regelmatig buiten de comfortzone te trainen. Als je denkt: “Dit is spannend” of “Dit is te zwaar/moeilijk voor mij”, dan is er vaak winst te behalen.

Wat is je favoriete moment bij CrossFit Amersfoort?
De OLY op woensdagmorgen en de WOD op vrijdagmorgen. ’s Ochtends sporten bevalt mij altijd goed. Daarnaast de gezelligheid van de CFA-evenementen.

Heb je nog andere interesses naast CrossFit?
Jazeker! Qua sporten vooral het hardlopen/trail runnen en racefietsen. Verder fascineert het functioneren van het menselijk lichaam mij in allerlei opzichten enorm. Wat de invloed is van wat we dagelijks aan voeding tot ons nemen en ons doen en laten op onze gezondheid en chronische aandoeningen. Dus ook hoeveel invloed we zelf op onze gezondheid kunnen uitoefenen door bewust te eten en dagelijks voor voldoende inspanning, uitdaging en ontspanning te zorgen. Dit vind ik echt oneindig interessant. Alleen jammer dat ik niet alles in één keer kan onthouden wat ik lees.

Wat is je favoriete “cheat meal” en wanneer heb je die voor het laatst gegeten?
Af en toe een lekkere dunne pizza bij een Italiaans restaurant. Toevallig vorige week, voordat we naar de film gingen.

Welk advies heb je voor nieuwe atleten van CrossFit Amersfoort?
Neem in het begin ruim de tijd om je de nieuwe technieken goed eigen te maken, voordat je met hoge kilo’s in de weer gaat. Later fout aangeleerde technieken afleren kost meestal veel tijd.

Welke tips heb jij voor het team van CrossFit Amersfoort?
Blijf doorgaan met het brede aanbod, de aanwezigheid van diverse attributen, de vele leuke evenementen en de laagdrempelige gezellige sfeer. Dan vermaak ik mij prima!

Erwin over Acacia
Acacia is een sportdier in hart en nieren. Ze traint al bijna 4 jaar bij CrossFit Amersfoort. Als lichtvoetige hinde komt ze vaak hollend naar de Gym voor de training. De CrossFit-training maakt haar lopen efficienter en dat is voor haar enorme winst. Acacia komt met regelmaat naar de OLY-lessen van Marcus  wat haar weer voordelen oplevert in de WOD's waarin de lifts zijn verwerkt. Ze beweegt zich soepeltjes over het oneffen terrein van de trailrun's en ik hoop dat ze dat nog lang met plezier kan blijven doen. Respect voor je inzet tijdens de WOD's en je blije bijdrage aan de sfeer bij CrossFit Amersfoort Acacia!!