Crossfit Amersfoort

VEELGESTELDE VRAGEN

Wie hebben baat bij CrossFit?
Iedereen! Het programma is ontworpen voor schaalbaarheid (variaties in intensiteit) en richt zich op alle personen, ongeacht leeftijd, fitheidsniveau of achtergrond.
Het CrossFit programma is toegankelijk voor een breed publiek dat op zoek is naar een betere algehele gezondheid en vitaliteit. Daarnaast wordt het programma gebruikt door prestatie sporters die meer uit hun sport willen halen. Het programma leent zich ook goed voor mensen die een lichamelijk beroep beoefenen zoals; brandweerlieden, politiemensen en andere speciale eenheden.

Waarom CrossFit?
De fitnessbranche is rijk aan gurus, hypes en gadgets. Door de veelheid aan informatie over de verschillende programma’s raak je misschien ontmoedigd en vraag je jezelf af wat nu écht helpt. Het vinden van het juiste fitness-programma begint met jezelf af te vragen: wat is het wat je precies probeert te bereiken. Wil je gewichtsverlies, meer kracht, je algehele fitheid verbeteren, je energieker voelen, beter presteren in een bepaalde sport of al het bovenstaande? Kom langs voor een kennismaking of nog beter, kom meedoen.

Hoe word ik lid?
Inschrijven kan via de website of je komt naar ons toe. Wanneer je de inschrijving thuis hebt gedaan en verzonden wordt bij je eerst bezoek je inschrijving afgerond. De eerste maand betaal je met je pinpas daarna via automatische incasso. De dag van inschrijving geldt als ingangsdatum van je lidmaatschap. Neem bij je eerste bezoek even een pasfoto mee.

Kun je door CrossFit afvallen?
CrossFit en gewichtsverlies zijn juist goed met elkaar te combineren. Bewegen en met name op je voeding letten zijn twee zaken die je helpen bij afvallen. CrossFit heeft naast het beweegprogramma veel aandacht voor voeding en coacht mensen bij het volhouden van de leefstijlverandering. Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseert gericht op voeding en leefstijlverandering. Hierbij ligt de nadruk niet op het bereiken van een streefgewicht, maar op het aanleren en volhouden van een gezond eet- en leefpatroon.

Ik doe aan (een) ander(e) sporten, is dat met CrossFit te combineren?
CrossFit kan een zeer welkome aanvulling zijn op alle sport- en spelsporten. De veelzijdigheid van het programma zorgt ervoor dat het lichaam allround wordt belast. Veel sporten kunnen leiden tot specifieke, éénzijdige aanpassingen wat tot inefficiënt bewegen kan voeren. De kans op blessures kan daardoor zelfs worden vergroot. CrossFit richt zich door de functionele bewegingen veel op de kracht van de heupen en midline stability. Sterke heupen zijn de sleutel tot elke krachtige atletische beweging.

Ik ben een vrouw, ga ik eruit zien als een bodybuildster?
Nee, het programma werkt niet op basis van bodybuilding trainingsprincipes en bevordert dus geen onnodige spiermassa’s.

Mijn conditie is echt heel slecht, kan ik dan wel met CrossFit beginnen?
Jazeker! CrossFit is juist ontworpen om alle mensen ongeacht hun fitnessnieau te helpen. Uiteraard gaat het niet vanzelf en dien je bereidwilligheid op te brengen om naar ons toe te komen. Dat is niets nieuws. Eénmaal binnen wordt je door je coach opgemerkt en begeleidt.
Je coach is er elke training voor jou en helpt je gemotiveert te blijven op je pad naar de felbegeerde resultaten.

Ik ben al bij verschillende fitnessclubs geweest, wat maakt CrossFit Amersfoort anders?
De unieke opzet van het programma onderscheidt CrossFit van het reguliere fitnesscentrum.
Alle WOD’s worden begeleidt door coaches die groeps en individuele instructies en aanmoedigingen geven waarmee je net dat beetje extra geeft.
Onze trainingen zijn fris en boeiend. Je werkt samen met mensen die dezelfde WOD doen. Wanneer je plezier beleeft aan je training is de ervaring heel anders, het is te vergelijken als bij een spelsport waarbij je achter een bal aan rent.

Hoe begin ik?

Door een CrossFit proeftraining te doen. Tijdens deze proeftraining train je mee in een WOD maar de intensiteit wordt aangepast aan jouw fitheid.